Kategoriat
Asiakastarinat

Teijo-Talot Oy

”Senra on taipunut joustavasti meidän muuntuviin tilaratkaisuihin. Heiltä on löytynyt ammattitaitoa modulaariseen rakennustapaamme, joka vaatii sähköasennuksilta tiettyä erikoisosaamista.”

20 vuoden kokemus säältä suojassa -rakentamisessa

Teijo-Talot Oy:llä on yli 10 vuoden kokemus julkisesta palvelurakentamisesta ja yritysten toimitilarakentamisesta. Rakentamisen asiantuntijayritys rakentaa niin päiväkoteja, kouluja, väistötiloja kuin toimitilojakin.

Teijo-Talojen erityinen vahvuus on ollut aina se, että kaikki rakennukset rakennetaan tehdasoloissa sisätiloissa täysin valmiiksi, jonka jälkeen rakennuskomponentit kuljetetaan moduuleittain tontille asennusta varten. Rakentamisessa noudatetaan katkeamatonta kuivaketjua, eli komponentit eivät joudu missään vaiheessa kosteudelle alttiiksi.

– Lisäksi kaikki sähkö- ja LVI-asennukset tehdään pääsääntöisesti tehtaallamme valmiiksi, ja moduulien väliset kytkennät toteutetaan tontilla, vastaava tuotantojohtaja ja Halsuan tehdaspäällikkö Arto Koskela Teijo-Talot Oy:stä esittelee.

Senra toteuttaa tyypillisesti Teijo-Talojen johonkin kohteeseen sähkösuunnittelun ja -urakoinnin. Yleensä urakat ovat olleet aikajänteeltään 4–6 kuukauteen kestäviä ja vajaan 1000 neliömetrin kokonaisuuksia.

– Senra on taipunut joustavasti meidän muuntuviin tilaratkaisuihin. Heiltä on löytynyt ammattitaitoa modulaariseen rakennustapaamme, joka vaatii sähköasennuksilta tiettyä erikoisosaamista. Moduuleiden yhteensovittamisessa heiltä on löytynyt ratkaisut näihin sähköurakoinnin tarpeisiimme, Koskela summaa.

Virtasalmi

Siirrettäviä kohteita

Teijo-Talojen toiminta on perustunut koko sen historian ajan edelläkävijyyteen etenkin rakennustekniikassa, yritys haluaa uudistaa perinteistä kertakäyttörakentamisajattelua.  Esimerkiksi kaikki yrityksen rakentamat kohteet ovat aidosti siirrettäviä. Etenkin julkisten rakennusten ja yritysten toimitilojen tilan käyttötarpeet voivat muuttua matkan varrella.

Moduulikuljetus

– Meidän rakennusten kanssa on helppo tehdä minkälaisia ratkaisuja vaan, eli joko siirtää rakennusta eri paikkaan tai muuttaa kohteen käyttötarkoitusta.

Yritys on saavuttanut huomattavan merkkipaalun julkisessa rakentamisessa, sillä Teijo-Talot on rakentanut Suomen ensimmäisen pohjoismaisella ympäristömerkillä eli Joutsenmerkillä sertifioidun päiväkodin.

Teijo-Talot on perustettu vuonna 2000 Perniöön. Salon tehtaan lisäksi yrityksellä on talotehtaat myös Hämeenlinnassa ja Halsualla. Yrityksen liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa ja se työllistää vajaat 50 ihmistä.

Teijo-Talot on tehnyt Keski-Pohjanmaalla yhteistyötä Senran kanssa erilaisissa rakennusprojekteissa vuodesta 2017 lähtien.

– Yhteistyö on koettu hyväksi ja toimivaksi. Olemme olleet tyytyväisiä heidän työnsä laatuun ja aikatauluihin.