Kategoriat
Asiakastarinat

Kokko-Invest Oy

”Uskon, että hyödynnämme vastakin Senran kokonaispalvelua, eli otetaan kohteen sähköurakointi suunnittelusta toteutukseen kokonaan heiltä.”

1200 m²:n betonielementtihalli Kokkolaan

Kokko-Invest Oy rakentaa, vuokraa, myy ja hallinnoi varasto-, halli- ja toimitiloja asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Kokkolalainen yritys on perustettu vuonna 2011 ja se on keskittynyt toiminnassaan erityisesti Kokkolan ja Ylivieskan talousalueille. Kokko-Invest Oy on tehnyt Senra Groupin kanssa yhteistyötä melkein Senran perustamisesta lähtien.

Aluksi Senra teki Kokko-Investille enemmän pienempiä yksittäisiä työkeikkoja sekä asennuksia, mutta vuosien myötä yhteistyön pääpaino on siirtynyt suurempiin kokonaisurakointeihin, jossa mukana on suunnittelu ja urakointi esimerkiksi suurempaan toimitilakiinteistöön.

Lekatie

Uusin yhteisurakka on kesällä Ahertajantielle Kokkolaan valmistuva 1200-neliöinen betonielementtihalli, jossa on toimistopäädyn ja hallitilojen lisäksi myös sauna- ja kylpyhuone- sekä oleskelutilat. Senra on toteuttanut halliin sähkösuunnittelun ja sähköurakoinnin avaimet käteen -periaatteella. Betonielementtihallin rakentaminen starttasi elokuun lopussa 2019.

– Yhteistyötä Senran kanssa on tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa uusien projektien osalta. Uskon, että hyödynnämme vastakin heidän kokonaispalveluansa, eli otetaan kohteen sähköurakointi suunnittelusta toteutukseen kokonaan heiltä. Yhteistyömme on toiminut hyvin, toimitusjohtaja Seppo Hotakainen Kokko-Invest Oy:stä kertoo.

Ahertamo 2

Rakennuttamista, vuokraamista, myymistä ja hallinnointia

Kokko-Investin toiminta on hyvin monipuolista, sillä yritys vuokraa, investoi, rakentaa ja myy erilaisia varasto-, halli-, liike- ja toimitiloja räätälöidysti asiakkaan tarpeisiin. Lisäksi yritys hallinnoi tiloja. Yrityksellä on laidasta laitaan eri toimialoilla operoivia asiakkaita. Kokko-Investin tiloissa toimii perinteisemmän teollisuus- ja yritystoiminnan lisäksi esimerkiksi painisali ja koirauimala.

– Periaatteessa meillä ei ole tilojen käytölle mitään reunaehtoja, vaan tutkimme ja kartoitamme mahdollisuudet, räätälöimme asiakkaalle jo olemassa olevan tilan tai rakennamme uuden kohteen asiakkaan yritystoiminnan tarpeisiin, Hotakainen toteaa.

Kokkolan ja Ylivieskan alueet pitävät sisällään monipuolisen kirjon yritystoimintaa. Etenkin Kokkolan iso suurteollisuus ruokkii alueen elinkeinoelämää ja työllistää pienempiä yrityksiä laajalla skaalalla eri toimialoilta.

Kokko-Invest Oy:n tilat ovat kokoluokaltaan 50 ja 4000 neliömetrin välillä. Keskimäärin valmiiden toimitilojen osalta puhutaan yli 1000 neliönmetrin tilasta. Jos toimitila vuokrataan, vuokralaisella on aina mahdollisuus ostaa se itselleen.

– Yleensä vuokrasopimuksiin kirjataan aina optio toimitilan ostamisesta.